Circuit Coasta Amalfitana

Pret incepand de la 635 euro

Oferte turistice

Un traseu inegalabil, din Orasul Etern catre comorile Marii Tireniene !

Vizitam printre altele Roma, Vatican, Vezuviu, Peninsula Sorentina, Insula Ischia, Coasta Amalfitana, Positano, Amalfi, Napoli, Insula Capri, Palermo, Monreale, Messina, Taormina, Ragusa Ibla, Modica, Etna, Catania...


Ziua 1 | Bucuresti – Roma

Plecari 29.06, 05.09, 05.10: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:20 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru imbarcare pe zborul Companiei Alitalia AZ503 cu destinatia Roma. Decolare la ora 06:20, sosire la Roma Fiumicino la ora 07:30.

Plecari 21.07, 16.08: Intalnire cu insotitorul de grup la ora 10:20 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru imbarcare pe zborul Companiei Alitalia AZ497 cu destinatia Roma. Decolare la ora 12:20, sosire la Roma Fiumicino la ora 13:30.

Transfer in oras si tur de oras Roma panoramic si pietonal cu ghid local: Piazza Barberini, minunatele fantani ale Romei, Biserica Santa Maria Maggiore, Via Labicana, Collosseum (exterior), Forurile Imperiale (exterior), Piazza Venezia, Teatro Marcello, Circo Massimo, Palatino (exterior), Colle Oppio. Tur pietonal: Arco Di Tito , Collosseum, etc. Transfer la hotel. Cazare la Hotel NH Midas 4* sau similar in Roma.

Ziua 2 | Roma - Vatican

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, vizita la Vatican – cel mai mic stat independent din lume. In Muzeul Vaticanului puteti admira colectii de antichitati, sculpturi si fascinantele galerii de tapiterii. Nu in ultimul rand, Celebra Capela Sixtina pictata de Michelangelo & Bazilica San Pietro – cea mai mare biserica catolica din lume unde puteti admira celebra capodopera „Pieta” de Michelangelo.Timp liber pentru shopping. Roma este un loc excelent pentru cumparaturi, cu magazine impanzite in tot orasul. Capitala cosmpolita si prospera de peste 2000 de ani, Roma ofera un amestec multi-etnic, care este atat atractiv cat si exploziv! Roma gazduieste o gama larga de oportunitati de shopping, unele dintre cele mai renumite zone de cumparaturi in Roma sunt: Via dei Condotti cea mai exclusivista strada de shopping, Piazza di Spagna, Via del Corso. Cazare la Hotel NH Midas 4* in Roma.

Ziua 3 | Roma – Vezuviu – Peninsula Sorentina

Mic dejun. Excursia continua catre Vezuviu cel mai cercetat vulcan activ din lume si singurul vulcan activ al continentului european. Acesta a ramas in istorie prin eruptia catastrofala din perioada antica a lui Pilniu cel Batran, in 79 d.Hr cand a devastat prosperele orase romane Pompei și Herculaneum, ucigand mii de persoane. Orasele, acoperite de un strat gros de material vulcanic si noroi, nu au fost reconstruite niciodata, fiind in continuare o dovada a vechiului dezastru. Dupa mai multe secole, arheologii au redescoperit Pompeiul pentru a observa modul de viata al locuitorilor romani din primul secol d.Hr. Ultima eruptie a vulcanului a avut loc in 1944 insa fara reprecursiuni dramatice majore. Urcarea pana in aproprierea craterului vulcanic este de-a dreptul spectaculoasa, iar serpuind de-a lungul serpentinelor ne putem bucura de o frumoasa panorama asupra golfului Neapole. Dupa vizita, continuam de-a lungul coastei Marii Tireniene, pe „taramul sirenelor” asa cum denumea anticul Homer in Odiseea lui, peninsula Sorentina. Cazare si cina Hotel Dei Congressi 4* sau similar zona Sorrento.

Ziua 4 | Insula Ischia

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional, excursie in Insula Ischia - este cea mai mare din grupul celor trei insule din Golful Napoli, alaturi de Insula Capri si Insula Procida. Cu bogate resurse naturale precum izvoare termale, noroaie vulcanice si ape minerale, insula este o adevarata comoara. Coasta insulei reprezinta un loc ideal de relaxare la plaja si in apele marii, iar interiorul muntos este numai bun pentru drumetii. De asemenea o alta atractie o reprezinta si cel mai mare oras al insulei, oras ce ii poarta numele-Ischia. Acesta are doua centre: Ischia Porto-centrul comercial si poarta denumirea portului principal si Ischia Ponte-zona ce include si inconjoara podul ce leaga Castelul Aragonez de insula. Acest castel este una dintre cele mai remarcabile atractii ale insulei Ischia si este costruit pe o stanca de magma solidificata legata de mal prin intermediul unui pod de piatra. Castelul Aragonez se afla la aproximativ 113 m altitudine, unde se poate ajunge fie urcand pe magarusi, fie cu un ascensor modern. De pe terasele castelului poti admira la orizont varful Vezuviului si celelalte doua insule ale golfului Napoli: Capri si Procida. Intoarcere la Hotel Dei Congressi 4* zona Sorrento.

Ziua 5 | Coasta Amalfitana: Amalfi & Positano

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional, excursie pe Coasta Amalfitana la Positano si Amalfi. Coasta Amalfitana este una dintre cele mai frumoase portiuni ale tarmului Marii Tireniene, impresionand prin peisajele naturale spectaculoase si prin localitatile pline de istorie. Amalfi este primul nostru popas – cel mai mare oras al coastei. Deoarece orasul s-a dezvoltat gratie comertului cu porturile din Orient, arhitectura din Amalfi reflectă o importantă influenta maura. Domul din Amalfi, construit în secolul al IX-lea, reprezinta cel mai important monument al acestui oras si pastreaza nenumarate comori. Portile de bronz au fost turnate în Constantinopol în jurul anului 1000, ele fiind cele mai vechi porti ale unei biserici din Italia. Ne continuam periplul de-a lungul coastei la bordul barcutelor si vom debarca in Positano descris ca fiind "un loc de vis ce nu pare cu adevarat real atunci cand eşti acolo, dar care devine real şi tentant odata ce ai plecat". Cu o personalitate vibranta, cu casele sale viu colorate amplasate pe coasta abrupta si treptele ce fac legatura intre ele, cu stradutele inguste, acest pitoresc orasel ne va fermeca cu siguranta. Intoarcere la Hotel Dei Congressi 4* zona Sorrento.

Ziua 6 | Napoli – Insula Capri

Mic dejun. Plecare spre Napoli, cel mai mare oras din sudul Italiei, vestit printre altele si pentru delicioasa pizza napoletana. Napoli este un oras care fascineaza prin numeroasele atractii turistice. Fiecare monument are o istorie interesanta, impresionand anual mii de turisti. Orasul are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume si se mandreste cu un numar de 448 de biserici istorice, cel mai mare numar din lume pentru un singur oras. Timp liber in Napoli pentru vizite individuale sau optional,minunata Insula Capri - insula sirenelor, cum o numeau grecii. Frumusetea ei deosebita, apele turcoaz si Grota Albastra au transformat-o intr-un adevarat simbol turistic al Italiei. Intoarcere in portul din Napoli si imbarcare pe ferryboat-ul de noapte catre Palermo. Seara, cazare pe ferry-boat in cabine de 4 persoane.

Ziua 7 | Palermo – Monreale – zona Taormina

Sosire dimineata in Palermo. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.C., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos conform scrierilor grecesti sau Panormus asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Tur de oras Palermo cu ghid local: Piata Quattro Canti ,Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber in Palermo pentru vizite individuale sau cumparaturi. Excursia continua cu o vizita cu ghid local la Monreale – este situat la doar 8km de Palermo, cu o priveliste deosebita aspra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc.Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400mp. de mozaic bizantin). Cazare si cina Hotel Antares 4* sau similar zona Taormina.

Ziua 8 | Messina - Etna

Mic dejun. Excursia la Messina - unul din cele mai mari orase siciliene, veche asezare elena fondata in secolul VIII I.Hr, ce a purtat initial numele de Zancle. Aspectul de astazi al orasului dateaza de la inceputul secolului XX. Expus nu doar fortelor militare, ci si catastrofelor naturale, orasul a fost distrus aproape in intregime de un devastator cutremur in 1908 cand numeroase monumente istorice antice au fost distruse in totalitate. Admiram Catedrala construita in secolul XII, cunoscuta pentru cel mai mare ceas astronomic din lume, care suna la fiecare 15 minute iar la orele 12 o adevarata „parada” a figurinelor din ceas incepe pe ritmuri muzicale. Plecare spre vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Intoarcere la hotel. Cazare si cina Hotel Antares 4* zona Taormina.

Ziua 9 | Taormina

Mic dejun. Dedicam aceasta zi pentru unul dintre cele mai frumoase locuri ale Siciliei - Taormina, un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunsocut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Vizitam impreuna cu insotitorul de grup: Teatrul Grecesc - un impresionant teatru in aer liber, cu panorame superbe in susul si josul coastei si peste Etna, si Torre dell Orogio. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping. Intoarcere la hotel. Cazare si cina Hotel Antares 4* zona Taormina.

Ziua 10 | Catania - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Catania - al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman.

Plecari 29.06, 21.07, 16.08, 05.09: Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Alitalia AZ1756 cu destinatia Bucuresti, via Roma. Decolare la ora 12:15 si aterizare la Roma la ora 13:35. Imbarcare pe zborul companiei Alitalia AZ494 cu destinatia Bucuresti – decolare ora 15:00 si aterizare 18:10 Bucuresti Otopeni.

Plecare 05.10: Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Alitalia AZ1750 cu destinatia Bucuresti, via Roma. Decolare la ora 18:55 si aterizare la Roma la ora 20:15. Imbarcare pe zborul companiei Alitalia AZ502 cu destinatia Bucuresti – decolare ora 21:30 si aterizare 24:35 Bucuresti Otopeni.

Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

  • center

Tariful include

• Ghid roman insotitor
• Zbor direct la dus Bucuresti => Roma, Compania Alitalia
• Zboruri la retur Catania => Bucuresti, Compania Alitalia via Roma
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Cazare 9 nopti la hoteluri de 4* si ferry-boat astfel:
- 2 nopti cu mic dejun la Roma, Hotel NH Midas 4* sau similar
- 3 nopti cu Demipensiune in zona Sorrento, Hotel Dei Congressi 4* sau similar
- 1 noapte pe ferry-boat Napoli => Palermo, cabine de 4 locuri
- 3 nopti cu Demipensiune in zona Taormina, Hotel Antares 4* sau similar
• Bauturi incluse la Demipensiune: 1/2 apa minerala si 1/4 vin
• Tur de oras Roma cu Ghid local
• Excursie la Vulcanul Vezuviu
• Transfer Roma => Vezuviu => Zona Sorrento cu autocar local
• Transfer Zona Sorrento => Napoli cu autocar local
• Tururi de oras Palermo si Monreale cu autocar si Ghid local
• Excursie la Messina si Vulcanul Etna cu autocar local
• Transfer Hotel-Taormina-Hotel cu autocar local
• Tur panoramic in Catania

Tariful nu include

• Taxele de aeroport si combustibil, 195 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Supliment pentru cabina cu 2 locuri pe ferry-boat Napoli => Palermo, 45 €/adult, se rezerva din tara functie de locurile disponibile
• Taxele de oras, se achita la receptia hotelurilor
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Zile intrare

6 August
05 Septembrie
05 Octombrie

REZERVARE

PENTRU ALTE HOTELURI, DESTINATII SAU PERIOADE VA RUGAM SA NE CONTACTATI!

Completati numarul de pasageri: Adulti (>18 ani) Copii (2-11 ani) Bebelusi (<2 ani).
In cazul in care intampinati dificultati va rugam sa sunati la numarul +4 0368 427 816.

*Conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC CALLIA CRUISE & TRAVEL SRL este operator de date cu caracter personal inscris sub nr. 29304 si prelucrează datele cu caracter personal furnizate de dvs. prin acest document, avand ca scop colectarea datelor pentru emiterea biletelor de avion , furnizarea de servicii turistice si a serviciilor de cazare. Prin furnizarea datelor dumneavoastră personale, înţelegeţi şi sunteţi de acord cu transferarea acestora către companiile afiliate sau colaboratoare, partenerii nostri contractuali din tara si/sau strainatate. Administrăm datele dumneavoastră personale pe durata necesară pentru furnizarea serviciilor de mai sus sau pentru o durata de 5 ani de la data incheierii contractului. Dacă, pe viitor, compania va fi achiziţionată de o terţă parte, este posibil ca datele să fie transmise pentru continuarea fără probleme a activităţii de afaceri. Furnizăm datele dumneavoastră autorităţilor competente şi forurilor de judecată la cerere şi în cazul in care acest lucru este solicitat de legislatia relevanta.
Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.